Ajax site
Oferte recomandate: Intravilane, Mamaia nord, Depozitul 10 Mamaia - Mamaia nord, Depozitul 10 Intravilane Pret total: 695.200 EUR Hale productie, Chipita, Selena Clinceni - Chipita, Selena Hale productie Pret total: 495.000 EUR Apartamente 2 camere, Colentina, Doamna Ghica Bucureşti - Colentina, Doamna Ghica Apartamente 2 camere Pret total: 310 EUR Apartament 3 camere, Berceni, Soseaua Giurgiului - Drumul Gazarului - Lidl Bucureşti - Berceni, Soseaua Giurgiului - Drumul Gazarului - Lidl Apartament 3 camere Pret total: 49.500 EUR
Oferta lunii:
Ciorogârla - Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie, Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie
Pret total: 395.000 EUR
Stiri:
 

Medicul german la care au ajuns pacientii nenorociti de Burnei rupe tacerea: Este pur si simplu groaznic

Medicul german la care au ajuns pacientii nenorociti de Burnei rupe tacerea: Este pur si simplu groaznic

"Este pur si simplu groaznic", a declarat doctorul Henry Halm, de la Departamentul de Chirurgie Spinala si Scolioza de la Schon Klinik Neustadt, citat de Casa Jurnalistului, comunitatea reporterilor independenti care a scos la iveala experimentele facute de medicul bucurestean pe copii.

"Multi dintre acestia nu au fost tratati conform standardelor internationale in vigoare pentru tratarea diformitatilor", sustine chirurgul german.

Acesta a oferit si exemplul unui pacient cu un dispozitiv nepotrivit montat pe coloana in mod eronat si absolut inutil, pe care a trebuit sa-l inlature, pentru a-i salva spatele.

Medicul Gheorghe Burnei a fost retinut pe 10 decembrie 2016 de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru 15 fapte de luare de mita. Tribunalul Bucuresti a respins, in 11 decembrie, arestarea preventiva a lui Burnei, medicul fiind plasat atunci in arest la domiciliu.

Anchetatorii au cerut arestarea preventiva a lui Burnei pentru ca medicul, "prin activitatea defectuoasa pe care o exercita, prezinta un pericol concret pentru starea de sanatate sau chiar pentru viata pacientilor sai minori".

Anchetatorii sustin ca Gheorghe Burnei ii obliga pe parintii copiilor operati de el sa cumpere proteze de la firma Argonmed, care in schimb ii platea vacantele cu familia in strainatate si deplasarile la congrese.

Burnei folosea atat proteze omologate, cat si dispozitive medicale pe care le folosea in experimente pe copii, ce erau confectionate artizanal de cunostinte ale medicului de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii, potrivit procurorilor.

Burnei mai e acuzat ca preleva de la copiii pe care ii opera tesut osos si ligamente, fara a cere acordul parintilor, si le tinea in congelatorul unui frigider din unitatea sanitara, in care erau pastrate alimente si bauturi alcoolice. Tesuturile, desi au fost pastrate in conditii improprii si nu au fost verificate bacteriologic si viral, au fost transplantate altor copii, iar cele gasite la perchezitii urmau sa fie folosite la alte interventii chirurgicale.

Din datele existente pana in prezent in dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi facut experimente pe copii in peste 20 de cazuri, potrivit unor surse judiciare.

Anchetatorii au pus sechestru pe o parte din averea medicului Gheorghe Burnei, la o saptamana dupa ce a fost pus sub acuzare.

Pana acum au fost inregistrate la Parchet circa 50 de reclamatii care il vizeaza pe medicul Gheorghe Burnei.

Data articol: 09/01/2017
Sursa: Ziare.com
directproprietar.eu